Novi dan: Suštinski značaj Rezolucije o Srebrenici za budućnost građana BiH

Vijesti 01. maj 202418:57 0 komentara
N1

U Novom danu analiziramo vanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, poruke koje su se mogle čuti tokom izlaganja predstavnika iz BiH i zemalja članica, ali i reakcije na njih. I dalje tematiziramo Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i njen suštinski značaj za budućnost građana BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje otvaranje pandorine kutije, predsjednik RS-a Milorad Dodik govori o “kineskom zidu”, a majke Srebrenice traže prisustvo NATO snaga na granici, dok istovremeno građani BiH u psihozi i praznih džepova dočekuju Prvi maj.

U centralnoj temi “Novog dana” gostuju Ibrahim Prohić, psiholog i analitičar, Žarko Puhovski, politički analitičar i Vesna Pešić, političarka, borkinja za ljudska prava i antiratna aktivistkinja i sociološkinja iz Beograda.

U drugom dijelu emisije pripremili smo revijalnije teme svoj novi spot i pjesmu “Jači od iskušenja” predstavlja Nermin Puškar.

Naš gost je i Nermin Kahriman zaljubljenik u turizam koji je sa kolegicom Lejlom Miso napisao vodič kroz Sarajevo na talijanskom, a do kraja godine isto planira uraditi na španskom jeziku. Vodič je dobio oblik animiranog vodiča kroz Sarajevo, a Nermin se javlja s početka nove ture sa talijanskim turistima ispred Gradske vijećnice Sarajevo.

K1 World Grand Prix zakazan je za 29. juni u Sarajevo, a organizatori na čelu sa proslavljenim bh. borcem Dževadom Poturkom, najavljuju spektakl u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Osam teškaša borit će se za mjesto na završnom turniru u Japanu. Borbe su na programu u velikoj dvorani Skenderije, gdje se očekuje 7000 posjetilaca. Gosti novog dana u našem studiju su Dževad Poturak i Adnan Redžović.
Sa nama je sutra i Dalibor Šumiga, marketinški ekspert, Google Ambasador, TikTok marketinška senzacija i stručnjak za Bihevioralni marketing. Dalibor Šuminaga u Novom danu otkriva svoja znanja o moći osobnog brendiranja u digitalnom dobu.

Novi dan gledajte od 8 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!